greenpark600LS

eye of the tiger S

A1 wint overtuigend van Geel/Zwart

20171112 MABuiten klinken de hagelstenen op het dak van de Bloemhof. Binnen stonden de meiden A1 van FIQAS Aalsmeer tegenover Geel/Zwart. De wedstrijd begon met een mooi openingsschot van Sanne, een laag stuitje: 1-0. Geel/Zwart kreeg door cirkel-verdedigen een penalty mee: 1-1. En het is maar goed dat de T-shirts stevig van stof zijn: wat een getrek aan elkaar. Door goed met elkaar de wissels in te zetten wist Rochelle 2-1 te maken.

Roos gebruikte haar snelheid door snel te draaien en vanaf de hoek te scoren 3-2. Door goed samenspel van Maxime en Roos werd het 4-2. De meiden van FIQAS vergaten af en toe weer snel klaar te staan als Geel/Zwart in de aanval ging en stonden dan nog niet klaar. Nina bewoog goed op de cirkel waardoor ze aanspeelbaar was en het 6-4 werd. Sanne wist weer prachtig vanuit midden opbouw positie strak in de kruising te gooien. Het publiek op de tribune zat te genieten van het goede samenspel. Maxime wist de ballen vanaf de negen meterlijn keurig in het doel te gooien. 10-5 is de stand inmiddels. De jarige Beau stond al klaar voor de keeper en werd aangespeeld door Lisa: 11-5. Door even slordig spel staat FIQAS in ondertal maar weet wel te scoren en zo wordt de  ruststand 13-7.

Met een harde yell startte de tweede helft. Rochelle wist meteen te scoren: 14-7. Door even niet goed communiceren tijdens de verdediging kwam de cirkel van Geel/Zwart steeds vrij te staan, stand 14-10. Maar door goed keeperswerk van Feline, kon er een break gelopen worden en maakte Roos er 15-10 van. Kim stond goed vrij op de cirkel, alleen werden de doelpunten helaas afgekeurd. Maxime bleef steeds scoren vanaf de negen meter lijn 17-13. Even werden de aanvallen niet afgerond. Lisa maakte door over te lopen vanaf de cirkel een prachtig doelpunt: stand 19-14. Het voetenwerk van Feline was erg sterk deze wedstijd ze hield de ballen goed uit haar doel.  In het laatste stuk van de wedstrijd stond Geel/Zwart nog twee keer in ondertal waardoor Maxime de eindstand kon bepalen op 23-17. 

Doelpunten: Maxime 8, Roos 6, Sanne 3, Beau en Rochelle 2, Lisa en Nina 1.

Spannende eerste helft

20171105 MA1Na een vrij weekend hadden de A meiden van FIQAS Aalsmeer weer veel zin in een potje handbal. De wedstrijd stond tegen de nummer 2 van de competitie gepland: D.S.O. Dus de reis ging richting Den Helder. D.S.O. begint de aanval, deze werd meteen door Feline gestopt. Over en weer zijn er snelle aanvallen wat echter niet in een doelpunt resulteert. Meteen worden er aan beide kanten overtredingen gemaakt. Bij D.S.O. wordt er een speelster 2 minuten uitgestuurd, maar toch weten ze wel 1-0 te maken. De eerste gele kaart is voor FIQAS. Kaylee beweegt goed op de cirkel en maakt het eerste doelpunt voor FIQAS.

Door slordig aangooien komt FIQAS snel met 5-1 achter. De meiden worden gelukkig goed gecoacht en staan weer fel en scherp te handballen, zodat Rochelle perfect in de kruising gooit: 5-2. Door verkeerd verdedigen krijgt FIQAS een penalty tegen, Feline staat goed in haar doel en weet deze eruit te houden. Zelfs de rebound wordt geblokt! FIQAS gaat met veel snelheid de aanval in, de bal wordt kort overgespeeld en Lynn maakt het 5-3. De eerste penalty voor FIQAS wordt door Gwen gescoord: 5-4. De wedstrijd wordt steeds harder, de gele kaarten vliegen in het rond. Wat is het lastig die nieuwe regel wat betreft indringen. Kaylee staat goed te storen, weet de bal te onderscheppen en komt alleen op de keeper af: 5-5. De eerst volgende aanval is Kaylee weer niet te stoppen, het lijkt wel of ze vleugels heeft een vliegend doelpunt vanaf de hoek: 5-6. D.S.O. heeft een snelle en beweeglijke nr. 9 die 2 keer achter elkaar weet te scoren: 7-6.
FIQAS krijgt een penalty mee, maar deze wordt hard naast gegooid! FIQAS komt in de laatste fase van de eerste helft met een man minder te staan. Roos weet de bal in de verdediging te onderscheppen en gaat met 2 man in de rug op de keeper af en weet er 7-7 van te maken. FIQAS krijgt nog een penalty mee maar deze wordt niet met overtuiging geschoten. In de laatste 30 seconden weet D.S.O. nog wel te scoren, zodat de teams met 8-7 de rust in gaan.
                                                                                                                                                                                                                                      De motiverende woorden in de rust en tips werden goed uitgevoerd. Sanne wist de kruising te vinden: 8-8. FIQAS zette vanaf de opbouw verschillende wissels in en scoorde daar af en toe uit. Beau was fel op de cirkel en liep zich vrij waardoor ze aanspeelbaar is en kan scoren: 14-11. Lisa en Kaylee hadden een één-tweetje volgens het boekje waardoor Lisa de stand op 14-12 wist te zetten. De onderlinge strijd ging steeds feller, de gele kaarten werden weer vaak getrokken. De penalty’s werden door D.S.O. goed benut. FIQAS wist deze er niet in te krijgen. In de laatste fase van de wedstrijd bleef D.S.O. scherp en rondde de aanvallen beter af, waardoor ze konden uitlopen naar een voorsprong van 10. Eindstand: 27-17.  

Doelpunten: Gwen 4, Rochelle en Kaylee 3, Beau 2, Aimee, Lisa, Lynn, Roos en Sanne 1. Penalty gestopt door Feline.

 

Meiden A1 op stap met veel supporters

20171022 MA1Zondagochtend vertrokken de meiden A1 van FIQAS Aalsmeer met een groot aantal spelers en supporters richting Wervershoof om tegen VVW te spelen. Tijdens de warming up zagen ze al dat het moeilijk zou worden, want de tegenstanders waren allemaal minstens een kop groter! De wedstijd begon vol goede moed: Rochelle opende met een mooi schot dat meteen 0-1 voor FIQAS was. Meteen kwam er een tegendoelpunt van VVW: 1-1.

Na het inzetten van een wissel wist Sanne bijna de doelpaal doormidden te gooien, waardoor VVW meteen vol in de aanval ging en wel wist te scoren 2-1. FIQAS bleef scherp en Rochelle maakte 2-2 door prachtig in de rechter kruising te gooien. Door net te laat uit te stappen werd er een verdedigingsfout gemaakt en kreeg FIQAS een penalty tegen: 3-2. De aanvallen van FIQAS duurden te lang en werden niet met een doelpunt afgerond. Feline wist Roos mooi aan te spelen met een lange bal en die wist daaruit te scoren: 5-3. Invalster Maxime kwam in het veld en maakte met een hoog sprongschot een doelpunt 7-4. Lisa had een kans om vanuit de hoek te scoren maar raakte de paal. FIQAS kreeg een penalty tegen maar Feline stond haar mannetje en hield deze. De nummer 12 van VVW wist steeds maar weer door de verdediging heen te lopen en te scoren. FIQAS kreeg een vrije bal: Aimee wist zich goed vrij te lopen en maakte 11-7. Door een onderschepping van FIQAS wist Kaylee laag in de hoek te scoren 11-8. Zou de wedstrijd dan nu gelijk op gaan? werd er op de tribune gedacht! VVW liet dit niet gebeuren en door de bal snel rond te spelen wisten ze de linkerhoek steeds vrij te spelen. Rust: 16-8.   

Het fruit in de rust moest de meiden extra kracht gaan geven. Meteen de 1e minuut wist Roos met een break te scoren: 16-9, maar VVW wist steeds hun hoek te laten scoren 19-9. FIQAS speelde slordig in de aanval, waardoor VVW kansen kreeg om de tegenaanval netjes af te maken 20-9. Het was schrikken toen Beau door haar knie zakte en daarna niet meer het veld is ingegaan. (Beterschap met je knie, Beau) De wedstrijd werd steeds rommeliger waardoor de bal onderschept kon worden door VVW: 21-9. Sanne stond prachtig vrij op de cirkel en maakte de 21-10. FIQAS kreeg een penalty mee, die werd benut door Maxime. Er werd snel en veel gescoord door VVW, was het inmiddels 29-13. Invalster Nina was vrij komen te staan op de cirkel en maakte het 29-14. Maxime wist een break te voorkomen door goed mee terug te rennen, zodat er niet op doel gegooid kon worden. Al met al was het een stevig potje handbal waarbij de meiden van FIQAS zich sterker moeten maken in de verdediging en de puntjes op de i moeten zetten in de aanval. Eindstand: 36-16. Doelpunten: Roos en Maxime 4, Rochelle 3, Aimee 2, Kaylee, Sanne en Nina 1. Penalty gestopt door Feline.

Team A1 net te klein

20171015 MA1Met de mist nog boven de grond, vertrokken de meiden A1 van FIQAS Aalsmeer in alle vroegte op zondagochtend om 8.15 uur richting Kwintsheul om te spelen tegen Quintus. De wedstrijd begon met een onderschepping van Beau waardoor de keeper van Quintus meteen op scherp werd gezet.

De eerst volgende aanval werd er gescoord door Rochelle: 0-1 voor FIQAS. Er werd hard en snel gespeeld, beide teams zetten mooie wissels in. Na ruim 10 minuten stond Quintus voor met 4-3. Het schuiven en doorgeven van je tegenstander verliep wat lastig waardoor de hoeken van Quintus konden scoren.
FIQAS wist af en toe de bal te onderscheppen waardoor Aimee en Kaylee samen op de keeper af kwamen en konden scoren. De wissels gingen lopen waardoor vanaf de opbouw gescoord kon worden. De stand was inmiddels 5-5. Bij Quintus werd er vanaf de bank steeds een verse speler ingezet waardoor het tempo erg hoog bleef. FIQAS had maar 1 wissel op de bank en  moest in de aanval af en toe even de rust pakken, waardoor er soms slordig aangespeeld werd.

Quintus liep uit naar 11-5. De meiden van FIQAS zetten er een tandje bij, waardoor Lisa vanuit een break kon scoren en ze dichterbij kropen. Door een penalty tegen werd het gat weer groter. De meiden bleven vechten voor ieder doelpuntje. Beau werd goed aangespeeld en scoorde vanaf de cirkel. De eerstvolgende aanval scoorde Roos vanaf de rechter opbouw. Kaylee ging dansend door de verdediging heen wat een prachtig doelpunt opleverde. De stand was inmiddels 14-10 toen het fluitsignaal voor de rust ging.

Na de rust stond er bij Quintus een bekend gezicht op doel: Marjolein van Aalst. De scherpte was er niet meteen bij FIQAS waardoor er een tegendoelpunt viel: 15-10. Het schakelen bij een mislukte aanval, was ver te zoeken bij FIQAS waardoor er een break gelopen kon worden door Quintus. De afwerking zat ook tegen, de lat en paal werden goed geraakt! Aimee werd goed aangespeeld door Kaylee en wist weer te scoren: 18-12. Roos had een nieuwe kans om via een penalty te scoren en benutte deze. Aimee wist door de verdediging te gaan een scoorde door de benen van de keeper: 23-15. Je kon duidelijk zien dat Quintus goed door wisselde en daardoor het tempo de gehele wedstijd hoog kon houden. Na lang rond te spelen wist Lisa vanaf de hoek nog te scoren. Het fluitsignaal van de scheidsrechter ging bij een eindstand van 30-17. Het Aalsmeerse team was deze ochtend net iets te klein…
Doelpunten: Roos 5, Aimee 4, Beau, Kaylee, Lisa en Rochelle 2.