greenpark600LS

eye of the tiger S

Green Park Aalsmeer HA-jeugd wint in Emmen

Na de doordeweekse bekerwedstrijd tegen eerste divisionist HV Eemland te hebben gewonnen, was het op zaterdagavond 19 oktober ’19 weer tijd om de reguliere competitie te vervolgen. Dit keer de verre uitwedstrijd in Emmen. Omdat alle herenteams gelijktijdig speelden ontbraken Jeromy, Christiano, Jesse (met het 2e naar Arnhem) en Niko (thuis met het 1e tegen Pelt), en ook Timo ontbrak nog door zijn blessure. Gelukkig is Destin weer hersteld en staan de opvolgers te trappelen, dus Stan en Matt waren toegevoegd.

De mannen bleken geen last van de lange reis te hebben, want de start was overdonderend: na 10’ spelen was de stand 2-11! De zwarte tornado ging weer als een dolle over het veld, de Emmenaren misten teveel kansen, Cody stopte een aantal ballen en de break functioneerde naar behoren. Beetje jammer dat ‘duwen’ in de rug bij breaks niet werd bestraft, maar á la, dat nemen we maar weer op de koop toe.

BAM, Klaar: consolideren, de bus parkeren en het verschil vasthouden.

Vanaf dat moment kwam de wedstrijd wat meer in balans en liet E&O zien dat ze heel aardig kunnen handballen. Via 5-17 (16’), 9-21 (21’) en 13-23 werd de ruststand uiteindelijk 16-24. Aan Aalsmeer kant werden er weinig kansen gemist, dus de 24 goals waren niet eens geflatteerd, uiteraard is 16 ‘tegen’ in een helft wel wat veel. 

In de tweede helft startte het spel van Aalsmeer wat rommelig, E&O scoorde een paar keer in het lege doel door suffig balverlies en het publiek uit Emmen dacht dat er nog iets spannends ging gebeuren. Helaas voor de groen-witten,  het verschil werd snel weer teruggebracht naar 10 goals (20-30) na 6 minuten spelen, waarna de koppies daar iets gingen hangen. Dit was reden dat de coach van E&O na 10’ spelen naar een time out greep, want bij een stand van 21-35 zag het er minder goed voor ze uit. Hierdoor schudde hij zijn spelers weer wakker waardoor het verschil niet groter werd. Dat was wel knap, want de scheidsrechters waren iets strenger gaan straffen dus de ondertalperiodes werden steeds meer. Dat kost natuurlijk veel energie, dus na 20’ minuten spelen in de tweede helft werd de 40-grens gehaald (fijn Jeroen, appeltaart graag) en even leek de volgende tien er ook aan te komen. Gelukkig werd dit de Emmenaren bespaard, maar via 28-41 en 29-44 werd de uiteindelijke stand 32-46 op het scorebord gezet. Een prima prestatie van Mark en zijn spelers, weinig kansen gemist, wel wat veel doelpunten tegen en gelukkig weer 2 punten toegevoegd aan het totaal. 

Met dank aan onze reporter te Emmen, Rene Bon.

HJAEMMEN

Green Park A-jeugd door in de beker

beker HANa in de eerste voorronde HAVAS HS2 met grote cijfers verslagen te hebben, stond op woensdagavond 16 oktober ’19 de bekerwedstrijd tegen Eemland Heren 1 op het programma. Een prima team in de middenmoot van de eerste divisie met een veel scorende opbouwrij. De mannen van Wai en Mark verheugden zich al een aantal dagen op deze wedstrijd en ook het talrijke publiek (circa 80 mensen) was gekomen om de teams te zien strijden.

Na het beginsignaal stormde de zwarte tornado over het veld; razendsnel werd een voorsprong genomen door de Aalsmeerders en na 10’ spelen was het 7-1.bekerHA1 De geelhemden van Eemland moesten wennen aan het hoge tempo, de offensievendekking (soms man to man) en de razendsnelle omschakeling. Veel goals volgden uit de break, nadat Eemland miste of Cody de bal stopte en razendsnel het spel vervolgde. Na 18’ spelen was de stand 14-8 en een paar minuten later 27-9. De scheidsrechters waren het hoge tempo blijkbaar ook niet gewend, want de spelers hadden af en toe moeite om de beslissingen te begrijpen. De dubbele tijdstraf aan Eemlandse kant in de eindfase van de eerste helft was zeker terecht en gaf Green Park Aalsmeer de gelegenheid om de ruststand te bepalen op 21—11. Het hoge tempo vroeg conditioneel veel van de gasten en resulteerde in wat blessures waardoor de bank wel erg dun werd om volwaardig tegenstand te kunnen bieden aan de ontketende Aalsmeerders.

De rust had de Eemlanders goed gedaan want ze kwamen de eerste minuten van de tweede helft beter uit de startblokken dan Aalsmeer. De eerste 3 goals waren voor de gasten, mede omdat er veel actiever door de offensieve dekking heen werd bewogen: dat was even wennen, maar toen dat was onderkend ging ook de zwarte motor weer draaien. Na 11 minuten spelen was de stand 25-15, de marge van 10 weer hersteld en denderde de machine door naar 33-19 na 20 minuten spelen. Dit was het maximale verschil want door wat tijdstraffen, wijzigingen in de opstelling en een wat rustiger tempo liep de wedstrijd naar het einde. De 31e was een prachtige vlieger, afgemaakt door Jeromy en de 36e was zelfs een dubbele vlieger, dit keer afgemaakt door Christiano. In de laatste 5 minuten werd het uiteindelijk 37-25 en floten de scheidsrechters onder applaus voor het einde. Een modern handballend Green Park Aalsmeer kon tevreden terugkijken op een prima wedstrijd, op naar de volgende bekerwedstrijd!

HA-jeugd wint bekerwedstrijd tegen HAVAS HS2

Voor het eerst konden A-jeugdteams uit de jeugddivisie zich inschrijven in de landelijke bekerstrijd, uiteraard te beginnen in de regionale voorrondes. Green Park Aalsmeer HA lootte het tweede herenteam van HAVAS uit Almere, dus het was even afwachten wat de tegenstand van de hoofdklasser zou zijn. Op woensdagavond 25 september 2019 startten de Aalsmeerders furieus en na 8 minuten spelen stonden zij voor met 8-2.Beker HJA 1 De senioren uit Almere moesten wennen aan het heel hoge tempo, de offensieve dekking, de razendsnelle omschakeling en toch ook wel het fysieke tegenspel van de jeugdigen. Tja, dan wordt het lastig om bij te halen; via 11-4, 16-6 en 19-8 bleef de teller na 30 minuten spelen op 21-9 staan en kon HAVAS HS2 even op adem komen. Aan de kant van Aalsmeer waren de meest scorenden Jeromy (8), Jeroen (5) en Christiano (4) te zijn, veelal uit breaks of een snelle eerste fase.

De rust had de mannen uit Almere goed gedaan. Beker HJA2 1De taktiek werd aangepast, fysiek werd er iets anders gespeeld en door wat wisselingen waren de automatismen bij Green Park Aalsmeer minder vanzelfsprekend. De score in de tweede helft ging gelijk op: via 26-14, 28-17, 33-20 kwam de eindfase van de wedstrijd in zicht. Er werden twee spelers van HAVAS uitgestuurd omdat ze het niet eens waren met de beslissingen van de scheidsrechters, echter Aalsmeer kon het overwicht niet uitdrukken in meer goals. Er werd de laatste 10’ slordig gespeeld,  opdrachten werden niet goed uitgevoerd en kansen werden gemist. Een dubbele vlieger mislukte, het tactische spel met 7 veldspelers vraagt nog wat meer oefening (😊) en het terugwisselen van de keeper verliep niet vlekkeloos. Gelukkig hebben we nog wat om voor te trainen 😊.

HAVAS kon daardoor in de tweede helft bogen op een gelijke stand (17-17), en beide teams eindigden zo op een 38-25 eindscore. Al met al bleek het verschil tussen de jeugddivisie en de Hoofdklasse toch wel groot en mag Green Park Aalsmeer zich opmaken voor de tweede voorronde van de bekerstrijd.

Doelpuntenmakers: Jeromy 12, Jeroen 5, Christiano en Lars 4, Jordy, Ian en Niko 3, Armando, Julian, Stan en Jesse allen 1. 

Heren A-jeugd Green Park Aalsmeer wint weer

Na de eerste twee wedstrijden (tegen Hercules en Lions) te hebben gewonnen, stond zondagmiddag 22 september ’19 de thuiswedstrijd tegen Tachos HA op het programma. Vaak een prachtige tegenstander om tegen te handballen, technisch vaardig en strijdvaardig. Met aan twee kanten wat blessures (Destin en Jesse bij Aalsmeer) startte de wedstrijd om 13.00 uur. De eerste goal kwam van de Waalwijkers, de Green Parkers kregen genoeg kansen maar wisten de eerste 7 minuten niet te scoren: lat en paal verhinderden de scores. Tachos miste een strafworp en scoorde hun 2e na 5 minuten spelen. Hmmm, zou het zo’n middag worden? Green Park Aalsmeer scoorde na 7’ via Jeromy, maar vrij snel scoorde Tachos 1-3. Reden voor Wai om na 8’spelen een time out te nemen. Vanaf dat moment kwamen de Aalsmeerders beter in de wedstrijd en pakten ze na 13’ de eerste voorsprong 4-3. Ian pakte zijn eerste 2” tijdstraf en Tachos benutte direct de eerste mogelijkheid om gelijk te maken, en ook zij mochten even met een man minder gaan spelen. HJA TachoosDe paal en lat bleven een sta in de weg en het duurde tot de 24e minuut voordat een eerste gaatje werd geslagen 10-8. Het ging moeizaam, maar in de laatste fase van de eerste helft werd er geduldiger gespeeld waardoor in die fase minder balverlies werd geleden en gemist. Uiteindelijk, mede door een paar stops van Timo, kon Green Park Aalsmeer uitlopen tot 15-11 voordat er gerust kon worden. Tachos bleek een ‘dunne’ bank bij zich te hebben, want de basis werd door twee blessures nog wat smaller en dat betekende voor de tweede helft niet veel goeds voor de Waalwijkers. 

In de eerste helft liepen zowel Jeromy als Jeroen 1 op 2 (4/8), dus qua rendement kon het allemaal wel wat scherper.

Wai had weinig tijd nodig in de rust, maar de peper deed zijn werk. In het eerste kwartier van de tweede helft werd de motor aangezet, zowel verdedigend als aanvallend: 13 keer scoren en 2 goals tegen, dan is de wedstrijd verder gespeeld! Na 45’ spelen was de stand dus 28-13. Vooral de verdediging en keeper stonden goed, en konden Jeromy, Jeroen en Julian flink wat breaks lopen. Cody kwam er in voor Timo en Wai besloot een aantal varianten met 7 veldspelers te oefenen. Dat was even wennen voor een aantal spelers van Green Park Aalsmeer waardoor Tachos een paar keer handig gebruik maakte van een leeg doel en werd het verschil niet veel groter. HJA Tachos 2Na een prachtige no-look van Niko op Lars, een mooi gelukte vlieger van Jeromy en een paar fantastisch aangegooide breaks mocht Jordy aanleggen via een strafworp voor de 40ste ………… vreemd dat hij miste en dat de andere twee kansen er ook niet ingingen. Aan de andere kant, met 39-23 winnen blijven de punten ook in Aalsmeer. Toch had het verschil nog wel 10 punten groter kunnen zijn, want met 25 missers en veel balverlies is er nog veel te winnen 😊. Dit keer veel doelpuntenmakers: Jeromy 8, Jeroen 7, Jordy 5, Christiano, Niko en Ian 4, Armando 3 en Julian en Lars beiden 2.

Woensdagavond 25 september speelt de HA-jeugd hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen om 20.00 uur tegen HAVAS HS2 in de Bloemhof. Benieuwd?  Kom kijken!!