greenpark600LS

eye of the tiger S

Green park Aalsmeer HC1 – Leidsche Rijn HC1

Green park Aalsmeer HC1 – Leidsche Rijn HC1

Teamfoto HC1278736Op een wat bijzonder tijdstip, namelijk half 7 ’s avonds, in verband met het schoolhandbal eerder deze dag, mochten de jongens van de C1 thuis spelen tegen Leidsche Rijn. De opdracht aan het begin van de wedstrijd was vooral veel inzet en spelplezier laten zien en goed communiceren in de verdediging. De eerste doelpunten waren voor de gasten, 0-3, maar daarna lukte het Green Park Aalsmeer om aan te haken en lieten ze het aanvankelijk niet verder oplopen (3-6). Leidsche Rijn bleek echter toch een beetje sterker en profiteerde makkelijk van fouten aan de kant van onze C1 en kon het verschil groter maken, 3-8.

De opdracht om te blijven vechten voor elke bal, werd goed uitgevoerd en beloond met twee doelpunten, waardoor de achterstand weer teruggebracht werd tot 3 punten, 5-8. Leidsche Rijn gaf hierna even wat extra gas, 5-11, maar de laatste periode voor rust vielen de doelpunten om en om en ging er gerust worden bij een stand van 7-13. In de rust werd de inzet en het samenspel van de jongens geprezen en vol goede moed werd begonnen aan de tweede helft. Ook nu was het eerste doelpunt voor Leidsche Rijn, maar lange tijd vielen de doelpunten om en om, 11-17. Bij een stand van 11-18 kreeg een speler van Leidsche Rijn twee minuten, maar het lukte de jongens van Green Park Aalsmeer helaas niet hiervan te profiteren. Vanaf 14-21 werd het verschil helaas weer wat groter en konden de gasten uitlopen naar 14-26. Hierna kreeg Green Park Aalsmeer een tijdstraf, maar ook Leidsche Rijn kon hier niet echt gebruik van maken. Green Park Aalsmeer kwam zodra het team weer op sterkte was, zelfs weer wat dichterbij: 16-26. Het laatste doelpunt was voor de gasten: Eindstand 16-27.  Ondanks het verlies werd door zowel de spelers als de coach en het publiek teruggekeken op een goede wedstrijd. Er was goed gevochten voor elke bal, er was spelplezier te zien, zodat met deze inzet de komende wedstrijden met vertrouwen te gemoed gezien worden. Volgende week speelt HC1 uit in en tegen Houten.

Doelpunten: Sven (7) Jochem, Cedric, Mads (2), Max, Koen, Seppe (1)

De jongens C naar Venlo tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup.

Op zaterdag 16 juni reisden de jongens C af naar Venlo om deel te nemen aan de tweede editie van de Klaverblad Ekplosion’71 BeachCup. Waren er vorig jaar 29 deelnemende teams, dit jaar streden maar liefst 90 teams op 5 beachvelden voor kwalificatiepunten. Tevens was dit het laatste weekend van de Beach tour 2017-2018. Door de succesvolle toernooien in Apeldoorn, Rolde en Blaricum waren de jongens als zeker van een mooie eerste plaats in de beach ranking.image3198509

De 6 jongens C teams waren verdeeld in twee poules van 3. Om 2 uur was Venlo de eerste tegenstander. Hoewel de eerste set de 5 minuten gelijk op ging, liep Aalsmeer daarna toch langzaam uit naar setwinst. De tweede set werd met duidelijke cijfers naar zich toe getrokken.image1198510

In de tweede poulewedstrijd was Olypmpia’ 89 de tegenstander. Een goede ploeg, zo was gebleken tijdens de Jac Stammes Cup en het beachtoernooi in Apeldoorn.

Aalsmeer speelde de eerste set te gehaast en te slordig om in het spoor te blijven. Olympia maakt goed gebruik van hun lange specialist die veelvuldig wist te scoren. De eerste set werd dan ook met ruime cijfers gewonnen door de Ossenaren. De tweede set waren de teams wel gelijkwaardig aan elkaar en na 10 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord. De golden goal moest door Aalsmeer gescoord worden om er shoot outs uit te slepen maar Olympia gooide roet in het eten en won de wedstrijd met 2-0. Helaas was Lars tijdens de wedstrijd uitgevallen met een zere pols.

In de kruisronde speelde FIQAS tegen de nummer 2 van de andere poule, thuisploeg Ekplosion. Zij waren ongeslagen zaalkampioen geworden, maar hadden minder beach ervaring. We hadden het geluk dat het schema een kwartiertje was uitgelopen want er hing even een korte, maar hevige regenbui boven de velden. Gelukkig bracht de party tent beschutting en werden de 2 zijwandjes ook vakkundig opgehangen om alles droog te houden. Toen het weer droog was begonnen zij aan de wedstrijd. Kik stond prima te keeimage2198511pen en de vliegertjes en piro’s werden prima uitgevoerd terwijl Lars deze wedstrijd nog even aan kant bleef. Aalsmeer won de wedstrijd met 2-0 en maakte zo een belangrijke stap naar de 3e plaats. Een uur later werd er nogmaals tegen Ekplosion gespeeld, het resultaat van beide wedstrijden telden mee voor de eindklassering. Gedisciplineerd werd deze wedstrijd ook met 2-0 gewonnen. Lars speelde deze laatste pot gelukkig weer mee want Niels was inmiddels vertrokken voor een barbecue in Brabant. Jeroen en Dennis, dank voor het coachen!

Het toernooi werd gewonnen door Olympia’89, gevolgd door DOS en Aalsmeer. Ze zullen elkaar ongetwijfeld weer treffen op het NK.

De ouders hebben weer mooie acties gezien van de jongens, een mooi doelpunt was bijvoorbeeld de piro van Matt op rechts maar i.p.v. op doel te schieten speelde hij de bal naar het midden en rondde Jort de vlieger uitstekend af! Top jongens!

Zo liep de beach tour ten einde en sloten twaalf ouders/kinderen de dag af bij een pizzeria in Venlo.

De trainingsintensiteit wordt de laatste 3 weken verdubbeld en wordt er reikhalzend uitgekeken naar het NK in Biddinghuizen op 7 en 8 juli a.s.

Op weg naar NK Beach

Op vrijdag 11 april speelden de jongens C van FIQAS Aalsmeer hun eerste NK kwalificatietoernooi bij Achilles in Apeldoorn. Dit toernooi stond in het teken van het nemen van shoot outs omdat alle 1e sets verloren werden, de 2e sets gewonnen en de uitslag dus bepaald moest worden door shoot outs. Aalsmeer deed dit beter dan Olympia en Handbalschool Rijnmond en dus werd FIQAS 1e in de poule. De halve finale tegen Achilles verliep ook zo (2-1 winst) en dus stond Aalsmeer tegen DOS in de finale. De finalisten waren aan elkaar gewaagd  want de 1 set werd met minimale verschil verloren en de 2e set met 1 punt verschil gewonnen. Hier liepen de shoots outs bij Aalsmeer even want minder en zo werd DOS toernooiwinnaar. Deze mooie tweede plaats leverde echter een mooi aantal punten op die nodig zijn om in de top acht van de Beach Tour Ranking te eindigen.

Het tweede toernooi vond plaats op zaterdag 26 mei, bij HV Unitas in het Rolde, Drenthe. Vroeg op, want om 9.35 uur stond de eerste wedstrijd op het programma waar 7 beach velden in de mooie zandverstuiving lagen. Het deerde de jongens echter niet want de eerste wedstrijd tegen Achilles werd met 2-0 gewonnen. Ook de drie andere poulewedstrijden tegen Unitas 2, Doles en Borhave kenden deze uitslag. Aalsmeer was duidelijk de betere partij en had de opdracht meegekregen om vooral slim te spelen, veel te drinken en te smeren op deze lange en hete dag.

Het tijdschema liet het gelukkig toe om daarna de wedstrijd van heren 1 te kijken. Hoewel de meegebrachte TV en het ontvangstkastje ons in de steek liet, bleek de naastgelegen tennisvereniging gastvrij en zo werd er in het clubhuis NPO1 voor ons aangezet! Een kwartier voor het einde van de memorabele wedstrijd moest de focus weer naar het beachen want om 4 uur was Handbalschool Rijnmond de tegenstander in de finale. Ouders keken vanaf de tribune met 1 oog op hun mobiel naar de afloop van heren 1 en met het  andere oog naar de wedstrijd op het center court. Ook hier was het spannend want de eerste set werd door een Golden goal in de wacht gesleept (11-10). Heren 1 was  inmiddels kampioen en dus kregen de jongens de volledige aandacht van de meegereisde ouders die Aalsmeer de tweede set met 16-12 zag winnen. Direct na afloop werd naar de uitslag in Aalsmeer gevraagd en werd er voor de tweede keer gejuicht. Er staan nog twee kwalificatietoernooien op het programma, op zaterdag 9 juni in Blaricum en week later in Venlo.

Finale plaats voor Jongens C op Jac Stammes Cup

Wessel117501De jongens C van FIQAS Aalsmeer speelden afgelopen zaterdag en zondag hun poulewedstrijden in sporthal De Waterlelie. Zij openden het toernooi tegen A&O Alkmaar. Hoewel Aalsmeer wel makkelijk tot score kwam, was hun spel mager te noemen. Omdat er niet goed verdedigd werd moesten zij veel doelpunten incasseren. Toch werd de 1e wedstrijd met 18-15 gewonnen.

 Vervolgens was Olympia ’89 uit Oss de tegenstander. De aanwijzingen van de coach waren goed opgepakt en ditmaal stond de verdediging al beter. Na 25 speeltijd stond er mooie 9-5 winst op het scorebord. In de laatste wedstrijd namen de Aalsmeerders het op tegen het Haagse Hercules. Dat FIQAS de betere ploeg was werd al snel duidelijk want met 20-11 was de 3e winst een feit, en kwalificeerde zij zich ongeslagen voor de winnaarspoule op zondag. A&O werd tweede in poule A en plaatsten zich dus ook voor de winnaarspoule.

In poule B maakten Handbalschool Brabant en HV Quintus indruk door met ruime cijfers V&L en HV Hellas te verslaan. Dit betekende dus dat deze ploegen de tegenstanders van FIQAS zouden worden in de winnaarspoule.

Zondagmorgen werd als eerste tegen Handbalschool Brabant gespeeld. Aalsmeer wist met hun offensieve dekking in het begin van de wedstrijd geen raad en kwam al snel op achterstand. Dat hun leeftijdsgenoten uit Brabant een stapje verder zijn met hun spel, is te herleiden uit de uitslag: er werd met 6-18 verloren. Snel moest de focus weer op de volgende partij, wederom tegen A&O. Dat Aalsmeer een stuk beter speelde dan zaterdag werd al snel duidelijk want ditmaal hadden zij geen moeite met de tegenstander en werd er overtuigend met 17-6 gewonnen. HV Quintus uit Kwintsheul was de laatste tegenstander. Om tot de finale door te dringen moest er gewonnen worden, voor Quintus was dit doel al buiten bereik door hun twee verliespartijen. Lange tijd gingen de teams gelijk op en werd dit een heuse kraker waarbij Aalsmeer uiteindelijk aan het langste eind trok, 12-9 winst! Met spanning werd de laatste poulewedstrijd gekeken. De Alkmaarse stunt tegen Handbalschool Brabant bleef gelukkig uit en zo verhuisden Handbalschool Brabant en FIQAS Aalsmeer naar De Bloemhof voor de finale om 19.10 uur. Prijsuitreiking117500

De lampen werden gedoofd en de spelers en werden een voor een, met spotlights het veld opgeroepen en geintroduceerd aan het vele publiek. Of het de spanning, vermoeidheid of ontzag voor de tegenstander was blijft te bezien, maar Aalsmeer leed diverse keren slordig balverlies. Zo kwamen zij niet tot een afronding in de aanval en wist Handbalschool Brabant met snelle break-outs te scoren. Toch maakte Aalsmeer 2x de gelijkmaker en wisten zij de offensieve dekking nu wel te passeren. Aalsmeer kreeg te maken met een 2 minuten tijdstraf en de tegenstander benutte dit slim. FIQAS wist het verschil ten opzichte van ’s middags kleiner te houden, maar Handbalschool Brabant, vorig jaar nog verliezend finalist tegen FIQAS Aalsmeer, stapten met 7-16 als winnaars van het veld. Aalsmeer pakte dus een mooie 2e plaats, maar wel met een gouden randje want het bereiken van de finale was al een topprestatie op zich!

www.Kicksfotos.nl